“Україна буде визволена”: матеріали американської журналістки Сари Ештон - на сайті Укрінформу

Репортажі доносять правдиву інформацію про події на фронті до західної аудиторії, громадян США та інших країні світу. 

Американська журналістка та солдатка ЗСУ Сара Ештон-Cірілло стала дописувачкою Укрінформу. Репортажі авторки можна прочитати на англомовній версії сайту агенції

Ештон-Сірілло пише свої матеріали з точки зору сержантки ЗСУ, яка перебуває на передовій. Вона описує жорстокі бої на східному фронті, руйнування міст та сіл, розповідає про мужність та професіоналізм українських військових, з якими їй довелося служити. 

Авторка постійно підкреслює важливість фіксації подій на фронті задля того, щоб світ знав правду про російсько-українську війну та акцентує на необхідності та гострій потребі у військовій та гуманітарній допомозі Україні від міжнародних партнерів.

“Hope dies last. Ukraine will be liberated” - матеріал у якому Ештон-Сірілло - сержантка української армії, розповідає про поїздку на східний фронт біля Донбасу.

Під час поїздки авторка відвідала П'яту штурмову бригаду, високо відзначений підрозділ з непохитною рішучістю звільнити всю Україну. Ештон-Сірілло зазначає, що російські фейки про цензуру абсолютно брехливі. Вона підкреслює, ця поїздка на фронт є одним з чітких свідчень щодо дотримання цінностей свободи преси та свободи слова в Україні. завершує статтю, наголошуючи на важливості вільної преси та неминучої перемоги України.

Репортаж "Chasiv Yar - Thoughts from a Ukraine standing strong"  дає уявлення про жорстоку реальність війни в Україні, а також про стійкість і рішучість українського народу. Ештон-Сірілло, яка на той час воювала на східному фронті біля Часового Яру, згадує події наприкінці грудня 2022 року. Вона описує, як кардинально змінилася війна від її початку. Авторка підкреслює, що масштаби війни осягнути надскладно.  Вона аналізує, як змінився перебіг російсько-української війни в Україні з 2022 року та наголошує, що бойові дії стали більш технологічними та жорстокішими.

Українські військові мужньо борються за свою країну, використовуючи нове озброєння та тактики. А Збройні Сили України роблять значні кроки з модернізації та вдосконалення своїх бойових можливостей, підкреслює у своїй статті Ештон-Сірілло.

Незважаючи на постійну увагу світової спільноти, для українців з 24 лютого 2022 року залишаються незмінними дві речі: Україна переможе і буде вільною, резюмує Ештон-Сірілло. Ця впевненість підкріплюється бойовим духом та професійною підготовкою, яку авторка спостерігала під час тренувань 24-ї бригади.

Стаття містить фото та відео, зроблені авторкою під час її поїздки на фронт.

Публікації Сари Ештон-Сірілло доносять до громадян США та Європи правдиву оперативну інформацію про події російсько-української війни, про хід бойових дій. Це є потужною протидією російській пропаганді та фейкам, які кремль поширює у різних державах світу.

Вражена стійкістю та професіоналізмом українських військових, авторка повернулася до Краматорська з двома спостереженнями. По-перше, війна зазнала істотних змін, перетворившись на боротьбу з використанням високотехнологічної зброї та безпілотників. По-друге, Україна стала своєрідним полігоном, де уважно спостерігають за перебігом цієї унікальної війни.

Під час своєї подорожі вона відвідала бійців різних бригад.

Стаття проілюстрована авторськими фото Ештон-Сірілло.

Статті Сари Ештон-Сірілло - це правдиве та емоційне свідчення про трагедію, героїзм українців, які виборюють волю. 

***

Сара Ештон-Сірілло — американська журналістка. Вона також є дописувачкою провідних світових ЗМІ, неодноразово включалася з передової у ефіри західних медіа, коментуючи події на фронті. 

Ештон-Сірілло приїхала до України у перші дні повномасшталного вторгнення в Україну та підписала контракт із ЗСУ. Проходила службу в одній з бригад ТрО на посаді бойової медикині. Отримала бойове поранення. Після одужання повернулася до військової служби.

За даними журналу Xtra Magazine, вона є єдиною трансгендерною журналісткою, яка висвітлює вторгнення росії до України.