Гройсман назвав ще один ключовий пріоритет на наступний рік

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав одним з ключових пріоритетів на 2017 рік оновлення місцевої і загальнодержавної інфраструктури.

Про це він написав у Facebook.

"Децентралізація стала справжньою можливістю для громад вирішити ті проблеми і питання, які роками висіли у повітрі через відсутність коштів і повноважень. Ми запустили процес змін на місцевому рівні - а тепер розкуручуємо маховик змін і на центральному рівні. Оновлення інфраструктури і місцевої, і загальнодержавної - є одним з наших ключових пріоритетів на 2017 рік", - зазначив Гройсман.

За його словами, протягом тривалого часу більшість українців встигли відвикнути від таких позитивних і буденних змін, як ремонт доріг, тротуарів, шкіл чи садочків. "Проте у 2014 році, розпочавши реформу децентралізації, ми надали реальну можливість громадам використовувати власні кошти та повноваження на розвиток інфраструктури і створення нових робочих місць", - наголосив він.

Як приклад він навів місто Чоп, до бюджету якого у першій половині цього року додатково надійшло понад 4,4 млн грн, що "дозволило провести капітальний ремонт вулиць міста, продовжити реконструкцію дошкільних закладів, оновити інженерну інфраструктуру міста, встановити енергозберігаючі лампи вуличного освітлення".