СБУ затримала банду, яка продавала криміналітету трофейні кулемети та снайперські гвинтівки

Фото

Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, яке підпільно торгувало зброєю у різних регіонах України.

Про це СБУ повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«У результаті спецоперації у Києві та Львові «на гарячому» затримано двох організаторів банди. Зловмисники намагались продати криміналітету партію снайперських гвинтівок російського виробництва. Ще п’ятьох фігурантів затримано в Сумській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях. Серед вилучено у зловмисників – 59 бойових гранат, більше десятка автоматів Калашникова, протипіхотні міни та кулемети», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, фігуранти підшукували потенційних клієнтів через власні зв’язки у кримінальному середовищі.

Також вони регулярно «моніторили» спеціалізовані інтернет-платформи з продажу різних озброєнь, де, зокрема, викладали свої «пропозиції».

Читайте також: СБУ проводить безпекові заходи у центрі Києва

Як інформує СБУ, після отримання «замовлення» зловмисники запаковували його у коробки з-під побутової техніки і відправляли їх поштою до «адресата». У такий спосіб вони намагалися замаскувати свій «товар». Але їм це не вдалося, оскільки Служба безпеки вже документувала кожен крок злочинної діяльності угруповання.

За даними СБУ, фігуранти діставали зброю та боєприпаси для продажу насамперед з місць колишніх боєзіткнень поблизу лінії фронту. Потім одержані засоби ураження зберігали у спеціально облаштованих схронах на території власних домоволодінь та місцевих гаражних кооперативів.

«Під час обшуку з тайників додатково вилучено: 28 бойових пістолетів, у тому числі системи Макарова і ТТ; понад 10 снайперських гвинтівок Драгунова; 3 пістолети-кулемети; майже 3,5 тис. набоїв різного калібру», - повідомили в СБУ.

Наразі двом організаторам угруповання повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вони під вартою. Їм загрожує до 7 років в'язниці.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Луці

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня Служба безпеки і Національна поліція викрили у Харківській, Київській та Дніпропетровській областях продавців трофейної російської зброї та боєприпасів представникам кримінальних кіл. Серед вилученого у зловмисників було понад 60 кг вибухівки, снайперська зброя, великокаліберні кулемети і новітні автомати російського виробництва.