Родини екіпажу МН-17 судитимуться з авіакомпанією

Сім'ї шести членів екіпажу збитого над Донбасом малазійського Boeing рейсу MH-17 мають намір подати до суду на авіакомпанію Malaysia Airlines.

Як повідомляє видання Free Malaysia Today, родичі загиблих льотчиків стверджують, що авіакомпанія була не в змозі забезпечити безпеку, здоров'я та добробут екіпажу літака, направивши його маршрутом, що пролягав над зоною конфлікту.

"Маршрут літака MH-17 проходив над територією, яка була зоною конфлікту, що не було розсудливим і професійним рішенням з боку авіакомпанії", - цитує видання заяву сімей.

Родичі загиблих також зазначили, що вони вимагатимуть від авіакомпанії компенсації.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Секретаріат Європейського суду з прав людини у Страсбурзі отримав позовну заяву проти Росії від родичів жертв із Малайзії, Австралії і Нової Зеландії, які загинули внаслідок катастрофи малайзійського літака рейсу MH-17, збитого бойовиками 2014 року над територією України.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH-17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.