Порошенко - добровольцям: Маєте підтримку Верховного Головнокомандувача

Бойовий досвід і знання бійців добровольчих батальйонів, які вирішили продовжити службу у лавах Збройних сил, дуже цінується керівництвом ЗСУ.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спілкування у селищі Дівички на Київщині з представниками добровольчих підрозділів, зокрема "Айдар", "Донбас-Україна", "Карпатська січ" та інших, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми високо цінуємо позицію кожного з вас – тих, хто пройшов випробування в зоні АТО і має бойовий досвід. Я щасливий, що кожен з воїнів-добровольців знаходить своє місце у Збройних силах України, яким потрібні ваші знання, досвід та патріотизм. Ви маєте мою підтримку як Верховного Головнокомандувача", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що командування ЗСУ надало бійцям лише позитивну оцінку.

У рамках поїздки Президентові було продемонстровано бойове застосування новітнього озброєння та військової техніки. Зокрема, проведено випробування практичного застосування безпілотних літальних апаратів та самохідних гармат для знищення умовної артилерійської батареї противника. Під час проведення цих навчань використовувалися безпілотні літаючі апарати "Fly-Eye", які вже зараз є на озброєнні ЗСУ у зоні АТО, системи управління вогнем та самохідні гаубиці "Піон".

Главі держави також були продемонстровані контрольні пуски протитанкових українських ракет "Стугна" з дистанційним способом управління. Ураження мішені умовного танку противника, розміщеного на відстані 1100 метрів, відбулося з першого пуску. Порошенко детально ознайомився з процесом управління цим переносним протитанковим комплексом та особливостями використання керованих ракет в умовах полігону.