У Криму завтра відразу два засідання суду у «справі 26 лютого» - адвокат

У Криму завтра відбудеться відразу два засідання суду щодо апеляції на рішення про продовження арешту фігурантам «справи 26 лютого».

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Микола Полозов.

«Схоже, Верховний суд Республіки Крим ознайомився з технологією Генрі Форда. Щойно сповістили про призначення на 29.03 в 12:00 розгляду моєї апеляційної скарги на ухвалу від 11.03.16, якою Ахтему Чийгозу було продовжено термін утримання під вартою до 11.04.16. Таким чином завтра засідання будуть в 10:00 і 12:00. Судовий конвеєр», – написав він.

Напередодні Полозов повідомив, що у вівторок відбудеться засідання апеляційної інстанції за скаргою на постанову судді Галини Редько від 2 березня, яким вона у позасудовому порядку самовільно продовжила термін утримання під вартою Ахтему Чийгозу, Алі Асанову і Мустафі Дегерменджі.

До цього Полозов звернувся в Генеральну прокуратуру Росії за фактом незаконного утримання свого підзахисного в сімферопольському СІЗО. Адвокат аргументував звернення тим, що термін дії рішення Верховного суду Криму про арешт Ахтема Чийгоза і інших фігурантів «справи 26 лютого», ухваленого 25 січня, закінчився 00:00 9 березня.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові окупанти почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року. За даними російського слідства, у тисняві загинули двоє мітингувальників, 79 осіб дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.