Савченко – слідчому: Сидіти тобі в українській в'язниці, поки не згниєш!

У Донецькому міському суді Ростовської області представляє докази захист Надії Савченко.

Викликаний в якості свідка старший слідчий з особливо важливих справ Слідчого комітету РФ Дмитро Маньшин, який допитував Савченко до і після затримання у Воронежі, фактично не відповів на жодне з питань захисту української льотчиці. Суд оголосив перерву до 14 години. Трансляцію процесу веде «Медиазона».

Маньшин не зміг навіть пояснити, чому він, як випливає з його свідчень, допомагав Савченко «пройти» для оформлення тимчасових документів на перебування в РФ (він стверджує, що вів допит «жінки у військовій формі, без документів»), замість того, щоб звернутися до українського консульства. Маньшин, послався на те, що в матеріалах справи, нібито, є відповіді на всі питання, які звучали в залі суду.

«Прошу суд не враховувати відкритий рот свідка за відповідь», — так відреагувала Савченко. По закінченні допиту Маньшина вона крикнула вслід слідчому: «Маньшин, якщо тебе запитають, як тебе звуть, а ти скажеш "двічі два чотири" — це не відповідь! Сидіти тобі в українській в'язниці довго, поки не згниєш!»

Нагадаємо, Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які в 2014 році влітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко і її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, потім примусово переправили її до Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.