Слідчому у справі Савченко в суді «відбило пам'ять»

Слідчому у справі Савченко в суді «відбило пам'ять»

Укрінформ
У Донецькому міському суді Ростовської області представляє докази захист Надії Савченко.

Суд допитує свідка Маньшина Дмитра Сергійовича – старшого слідчого з особливо важливих справ Слідкома РФ, який, як раніше розповідала Савченко, допитував її у Воронежі. Трансляцію процесу веде «Медиазона». Знімати свідка заборонено, зауважує видання.

Судячи з усього, у слідчого Маньшина – амнезія. Зокрема, він не пам'ятає, за якими епізодами допитував Савченко, і які епізоди взагалі є в її справі. Не пам'ятає, коли почався, і коли закінчився допит, (Ви її допитували з 1-го на 2-ге число, почався допит в 22:25 до 00:20 хвилин. – адвокат), що саме інкримінувалося Савченко. Також слідчий не зміг назвати адвоката, нібито призначеного Воронезької палатою, який в ході допиту «представляв інтереси Савченко. І навіть не зміг згадати, у якому одязі він був сам.

"Розпочалося засідання у Донецьку. Прибув слідчий Маньшин на допит в якості свідка. Прямо до зали суду. На моє запитання про порушення прав Савченко, Маньшин відповів, що не порушував. На моє запитання, чому протокол затримання не був складений у термін 3 години після затримання, Маньшин відповів "не пам'ятаю-не знаю". На запитання, чому слідчий звернувся за обранням запобіжного заходу не за місцезнаходженням слідчого органу, Маньшин відповів: "нічого не порушував", - пише у Твіттері адвокат Марк Фейгін.

Далі до допиту підключився адвокат Ілля Новіков. У ході допиту майже на всі запитання "Маньшин відповідає або "я не пам'ятаю", або "це є у справі Савченко", або "це не має відношення до справи", - резюмує Радіо Свобода.

Нагадаємо, Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які у 2014 році влітку незаконно знаходилися під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку озброєним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, потім примусово переправили до Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-