Справа Савченко: експерт довів, що

Справа Савченко: експерт довів, що "полювання" на людей з гаубицею - нісенітниця

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат Ілля Новиков розповів про те, що було найважливішим у сьогоднішньому виступі експерта захисту Дмитра Каракуркчі, фахівця з вибухотехніки з Харкова.

Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Передусім, запрошений нами Каракуркчі показав, що серію експертиз, здійснених російським слідством, було проведено досить халатно. Вони навіть не змогли визначити, чим стріляли? З гаубиці чи міномета», - пояснює Новиков.

За словами адвоката, важливо, що факт цієї халатності зафіксовано у матеріалах слідства. Але ще більше важливо, що експерт показав: під час бою 17 червня 2014 року обстріл вівся «по квадратах», як це прийнято в умовах війни. І у жодному разі не було полювання за п'ятьма людьми, серед яких були російські журналісти, як це намагається довести слідство. «Це у принципі безглузда версія - полювати за людьми, що проходять уздовж дороги, коригуючи вогонь гаубиці», - зазначає Новиков.

Цінність висновків експерта Каракуркчі ще й у тому, що він, за словами адвоката, «єдина людина, яка тримала в руках обидва комплекти осколків, наявних у справі Савченко і в Росії, і в Україні. І отже, він має якнайповнішу картину подій.

Нагадаємо, Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які в 2014 році влітку незаконно знаходилися під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку озброєним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення спростовують і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили у полон сепаратисти, потім примусово переправили її в Росію. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-