СБУ зібрала докази проти «глави» Лисичанська і ще шістьох окупаційних «начальників» у «лнр»

Фото

СБУ сформувала доказову базу щодо сімох колаборантів, які обіймають керівні посади у ворожих «адміністраціях» на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці.

«Серед цих сімох – бойовик, який з 2014 року воював проти Збройних сил України та перебував у розшуку у зв’язку з участю в терористичній організації та незаконних збройних формуваннях. У 2022 році брав участь у бойових діях під Сєвєродонецьком, Рубіжним, Попасною та Лисичанськом. У липні минулого року його було призначено так зв. «и. о. главы администрации г. Лисичанска лнр», - ідеться у повідомленні.

Також фігурантами кримінальних проваджень стали колишня працівниця пенсійного фонду України та екскерівниця відділу соціального забезпечення Станично-Луганської ВЦА. Вони погодились на пропозиції рашистів очолити відділення так зв. «пенсионного фонда лнр» та «управления социальной защиты населения» в окупаційній адміністрації Станично-Луганского району.

Читайте також: СБУ викрила ділків, які постачали до росії спецобладнання для виробництва ЗРК С-300

Задокументовано, що мешканка Старобільська невдовзі після окупації міста добровільно працевлаштувалася в так зв. «администрацию Старобельського района лнр» і наразі керує «управленим труда и социальной защиты населения».

Ще троє мешканців Луганщини зайняли більш дрібні посади в окупаційних адміністраціях області.

Їм повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по багатоповерхівці в Миколаєві

Правопорушникам загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомлялося, прокурори Херсонщини оголосили підозру полковнику поліції рф, який організував катівню на Херсонщині