Лише 5% жителів Маріуполя мають водопостачання

У Маріуполі й надалі залишається найбільшою проблемою для мешканців – питна вода, попри те, що окупанти звітують, нібито підключили до водопостачання 502 будинки.

Про це в Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Питна вода залишається проблемою номер один в Маріуполі. Вона просто недоступна, навіть низької якості. Якщо прийняти на віру (а це точно не варто), то окупанти підключили до водопостачання 502 будинки, включаючи приватні», - написав Андрющенко.

Він уточнив, що всього в Маріуполі обліковується 2280 багатоквартирних будинків та 48 тисяч приватних (загалом 50 280). Мають пошкодження понад 40%, зокрема 1368 багатоповерхівок та 12 тис. приватних садиб. Тобто, в Маріуполі вціліло (відносно) загалом 36 912 житлових будинків, де мешкають люди.

Читайте також: Мешканці Маріуполя відновлюють власне житло самотужки

«Підсумок – доступ до водопостачання мають лише 1,35% будинків і відповідно до 5% населення, що мешкає в місті на зараз. Сухі цифри, які ще раз доводять, що проблема питної (та будь-якої) води залишається проблемою номер один для маріупольців», - додав Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі мешканці вже кілька місяців залишаються без водопостачання, щоб мати хоч якісь запаси, збирають дощову воду.

Читайте також: Ворог планує на зиму поселити маріупольців у школах та дитсадках, а топити тепловими гарматами

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото оприлюднив Петро Андрющенко