«Тьотя Суп»: жінка, яка два місяці годувала «Азовсталь», змогла евакуюватись до Запоріжжя

У бомбосховищі на Маріупольському меткомбінаті «Азовсталь» молода жінка Наталя два місяці готувала їжу для дорослих та дітей з обмеженої кількості продуктів, але саме це її стимулювало та давало моральні сили на життя. Діти її звали «Тьотя Суп».

Про це повідомила в Телеграмі Маріупольська міська рада, опублікувавши відео з жінкою, яку евакуювали до Запоріжжя зі всіма іншими цивільними мешканцями Маріуполя, передає Укрінформ.

«Тьотя Суп. Так Наталю називали діти на Азовсталі. У сховищах заводу вона готувала людям їсти. Разом з малечею вони малювали їжу з мирного життя. А потім намагалися втілити «картинку» з наявних продуктів. Так, тісто на воді та консерва ставали найсмачнішою в світі піцою», - йдеться у повідомлені.

Жінка розповіла, що вона з чоловіком просиділа у бомбосховищі у меткомбінаті два місяці та чотири дні і оця праця над приготуванням їжі їм допомагала жити і була стимулом у цьому темному закритому підвальному приміщенні.

Читайте також: З’явилися кадри, як авіація рф бомбардує «Азовсталь»

«Ми годували дітей, годували дорослих. Діти не запам’ятали, як мене звати. Тому я сказала, що давайте я для вас буду «Тьотя Суп». І це стимулювало. Я привезла малюнки, ми там робили конкурс… Це бере тебе в руки і ти збираєшся і просто йдеш готувати сніданок, для дорослих обід. І це просто був шалений потенціал для того, щоб прокидатися», - наголосила Наталя.

У міській раді Маріуполя підкреслили, яка сила в цих прекрасних людях: «Війна, навколо смерть, бомби скидають щохвилини, а вони продовжують боротися за життя, вірити в краще та дарувати один одному любов».

Читайте також: Електромонтеру Азовсталі повідомили про підозру за «злив» даних ворогу

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату «Азовсталь» евакуйовано, і цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено.

9 травня керівник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко в телеефірі заявив, що у заблокованому Маріуполі в укриттях на комбінаті «Азовсталь» залишається ще понад 100 цивільних.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати. Тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території Металургійного комбінату «Азовсталь».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Національної гвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Маріупольська міська рада