Загарбники розганяють фейк, що на «Азовсталі» - сотні іноземних найманців

російські загарбники розповсюджують фейк, що на території меткомбінату «Азовсталь» знаходяться не менш 400 іноземних найманців. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі.

«З метою виправдання власної неспроможності для остаточної окупації Маріуполя та штурму Азовсталі окупанти поширюють інформацію, що «українські олігархи» забезпечують перебування приватних армій в Україні і залучають нових. Одночасно з цим пушилін (ватажок фейкової «днр» - ред.) зробив заяву про те, що на території Азовсталі знаходиться не менш 400 іноземних найманців», - написав Андрющенко.

Читайте також: У росії не відмовились від планів застосувати хімзброю на «Азовсталі» - розвідка

Він додав, що тільки вчора, 24 квітня, загарбники масово поширювали інформацію, напередодні чергової спроби штурму, що в Азовсталі залишилось всього до 100 українських військових.

«Здоровий глузд та банальна математика ніколи не були ніякою частиною окупантів, але навіть тут вони самі себе перевершують», - підкреслив радник мера.

Читайте також: росіяни брешуть, що рови для масових поховань під Маріуполем зробили ЗСУ

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота.