У Маріуполі виявили ще одне масове поховання загиблих мешканців

Фото

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі виявлено ще одне масове поховання загиблих мешканців.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. На зараз… Нами отримано нову інформацію про масове поховання загиблих маріупольців у намаганні приховати наслідки воєнних злочинів. Цього разу у Лівобережному районі біля кладовища с. Виноградне. Це знову підтверджує те, що окупанти влаштовують збирання / поховання / кремацію загиблих маріупольців в кожному районі міста», - написав Андрющенко.

Він опублікував супутниковий фотознімок та додав, що орієнтовне місце масового поховання позначено на карті.

«Як і попереднього разу звертаємось до журналістської спільноти для фіксації через стільникові знімки розташування могильнику», - зазначив радник мера.

Раніше він повідомляв, що у Маріуполі російські загарбники в районі об’їзної дороги облаштували кілька братських могил та у пластикових пакетах скидають туди тіла загиблих місцевих мешканців насипом.

Читайте також: Військові рф хотіли перетворити «зелений коридор» з Азовсталі на «коридор смерті»

Також супутник зафіксував братську могилу в захопленому російськими військами селищі Мангуш під Маріуполем. Там можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч мирних жителів, вбитих росіянами, не виключають у Маріупольській міськраді.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Президент Євроради закликав путіна негайно надати гуманітарний доступ до Маріуполя

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.