Релігійні та світові лідери здатні зупинити вбивства людей у Маріуполі – Подоляк

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк переконаний, що релігійні та світові лідери мають змогу зупинити вбивства росіянами людей у Маріуполі, якщо домовляться про зелений коридор.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«55-й день війни. Росія продовжує скидати на «Азовсталь» надпотужні антибункерні бомби. Світ продовжує дивитися вбивство дітей у прямому ефірі та мовчати. Релігійні та світові лідери мають змогу це зупинити, якщо домовляться про зелений коридор. Інакше кров буде і на їхніх руках», - зазначив Подоляк.

Як повідомлялося, Служба безпеки України оприлюднила аудіоперехоплення розмови, у якій російський військовий розповідає про наказ керівництва «зрівняти із землею» завод «Азовсталь» у Маріуполі.

Читайте також: Захисники Маріуполя заявили, що «Азовсталь» знищена - під завалами багато людей

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Загарбники скинули потужну бомбу в районі Азовсталі, під завалами близько 300 людей - Тарута

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.