ДБР затримало керівника нацпарку, який за гроші дозволяв туристам відхилятися від маршрутів

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали керівника Азово-Сиваського національного природного парку, депутата Мелітопольської міської ради, який за гроші дозволяв туристам відхилятися від маршрутів у заповідній зоні.

Як передає Укрінформ з посиланням на ДБР, крім офіційних платежів за автомобільні екскурсії островом Бірючий чиновник систематично брав з туристів додаткові гроші, за які вони могли «вільно» пересуватися заповідною територією.

Керівника нацпарку затримали під час одержання чергової частини плати у службовому кабінеті.

Читайте також: ДБР розслідує 25 справ про зловживання на будівництві житла для військових

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, у тому числі обшуки, вирішується питання повідомлення чиновнику про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також: ДБР викрило незаконні вирубки лісу на Київщині майже на ₴15 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня детективи Національного антикорупційного бюро викрили члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей на отриманні 90 тис. доларів хабаря за надання дозволів і ліцензій на право на зайняття гральним бізнесом.

22 серпня ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 5 мільйонів 658 гривень застави. 26 серпня стало відомо, що за нього внесли заставу.

Читайте також: ДБР виявило збитків на 3,6 мільйона при будівництві поліклініки в Києві

За повідомленнями ЗМІ, на хабарі впіймали члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгена Гетьмана.