ДБР викрило незаконні вирубки лісу на Київщині майже на ₴15 мільйонів

ДБР викрило незаконні вирубки лісу на Київщині майже на ₴15 мільйонів

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань викрило незаконні вирубки лісу у Київській області майже на 15 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 7 посадовців лісничих підприємств і лісового управління за фактами незаконної вирубки лісу та направили обвинувальний акт до суду.

“Протягом трьох останніх років службові особи держпідприємства "Київоблагроліс" незаконно вирубали ліс на території Шпилівського агролісництва на загальну суму 13 млн грн. У деяких випадках службовці Київлісозахисту сприяли їм у цьому”, - поінформували у бюро.

Через службову недбалість деяких працівників Київського обласного та по місту Києву лісового управління ці незаконні порубки не були припинені.

Також працівники ДБР спільно із Держекоінспекцією та Нацполіцією запобігли незаконній вирубці на загальній площі 1,1 га, яка б спричинила збитки державі на суму 1,5 млн грн.

П’ятеро посадовців підприємств "Київлісозахист" та "Київоблагроліс", двоє посадовців Київського обласного та по місту Києву лісового управління обвинувачуються у незаконних рубках, службовому підробленні та службовій недбалості за різними видами співучасті (ч. 2-4 ст. 246, ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Їм може загрожувати позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте також: Продертися крізь «ліс», або Чи реально припинити злісну вирубку Карпат

Крім того, слідчі ДБР викрили працівників лісництва та цивільну особу, які незаконно вирубували ліс на території агролісництва одного з держпідприємств Тетіївського району Київської області. Правоохоронці затримали зловмисників під час порубки лісу.

За попередньою інформацією, загальна сума завданих збитків становить понад 1,5 млн грн.

Слідчі вирішують питання щодо повідомлення зазначеним особам про підозру у незаконній порубці, перевезенні, зберіганні та збуті лісу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України), а також щодо обрання запобіжних заходів.

У разі доведення вини у суді їм загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській області за незаконну вирубку лісу судитимуть 13 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-