Під Києвом відкрили будинок для матерів-одиначок

Фото

Благочинна організація Римо-Католицької церкви Місія «Карітас-Спес» відкрила 27 червня притулок для одиноких матерів та жертв домашнього насильства «Дім святого Йосипа».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє місія на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як зазначається у повідомленні, цей дім стане третім таким притулком, яким опікується Релігійна місія «Карітас-Спес» Римсько-Католицької церкви в Україні.

Карітас-Спес повідомляє, що дім має назву свого покровителя – св. Йосипа, ще два такі будинки працюють під Харковом в рамках проєкту «Надія». Основна мета проєкту «Надія» — протидія дитячій безпритульності, сімейному насильству, сирітству та абортам.

Притулок для одиноких матерів та жертв домашнього насильства відкрили під Києвом / Фото: Caritas-Spes Ukraine

«Потреба відкриття такого дому для матерів і дітей під Києвом виникла від запиту. Тих будинків, які діють під Харковом, на сьогодні вже було не достатньо, хоча вони разом з партнерським домом зараз надають прихисток для 19 мам з дітьми. Але запит на сьогодні перевищував можливості. Для цього ми шукали партнерства, щоб мати змогу прийняти жінок, які рятуються від насильства та життєвих криз», - зазначив президент місії «Карітас-Спес Україна» отець Петро Жарковський.

Читайте також: В Україні діють 37 притулків для жертв домашнього насильства

Перебуваючи в Домі святого Йосипа, жінки зможуть як підготуватися до материнства, так і вести власне господарство.

Читайте також: ПЦУ відкрила на Київщині притулок для жертв домашнього насильства

Як повідомлялося, проєкт «Надія» спрямований на допомогу одиноким матерям з дітьми. Специфіка відкритих в рамках проєкту будинків полягає в тому, що перший дім — інкубаційний. У ньому впродовж року проживають жінки, які тільки-но прийшли, рятуючись від сімейного насильства та життєвих криз. Під наставництвом сестер-черниць ці жінки народжують дітей і готуються до материнства, вчаться доглядати за немовлятами. Тут же вони живуть упродовж перших місяців після пологів. Потім жінки з дітьми переселяються в другий дім, де ще рік вчаться вести власне господарство. Для дітей діє дитячий садочок, в якому працюють професійні вихователі. У попередніх двох будинках протягом дев’яти років пройшло 100 дітей та 80 матерів.