На Харківщину доправили чотири кисневі цистерни для лікарень

Фото

На Харківщину доправили три 5-кубові та одну 3-кубову кисневі цистерни, які найближчими днями встановлять в опорних лікарнях.

Про це повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

За словами заступника голови ОДА Михайла Черняка, кисневі цистерни ємністю 5 кубів встановлять у двох лікарнях Укрзалізниці та в Обласному госпіталі ветеранів війни.

«Ми сьогодні дві бочки плануємо передати до залізничних лікарень. В одній лікарні тривають активні роботи щодо розгортання кисневої траси. По іншій залізничній лікарні ми відпрацювали питання з керівництвом Укрзалізниці – є фінансування, є підрядна організація, вона вже також розпочинає роботи», - сказав посадовець.

Читайте також: У запорізькій лікарні, де взимку стався вибух, збудували кисневу станцію за 6 мільйонів

Очікується, що після обладнання кисневих трас у кожному із закладів з'явиться ще 100 ліжок з потоковим киснем.

Крім того, 3-кубову кисневу цистерну встановлять у Вовчанській центральній районній лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, у клінічній лікарні на залізничному транспорті №1 зараз прокладають кисневу трасу коштом благодійників. Хоча для прийому хворих з коронавірусом відомчі заклади відкрили восени, у лікарнях Укрзалізниці є лише 12 кисневих точок.

На Харківщині за останню добу зареєстрували 1137 нових випадків коронавірусу та підтверджено 31 смерть від ускладнень COVID-19. Всього в регіоні зафіксовано 130 273 випадки інфікування, з них 2528 летальних, одужало 100 490 людей.

В Україні від початку пандемії виявлено 2 004 630 випадків зараження коронавірусом, зокрема 41 700 летальних.

Фото: Харківська ОДА