У запорізькій лікарні, де взимку стався вибух, збудували кисневу станцію за 6 мільйонів

У запорізькій лікарні, де взимку стався вибух, збудували кисневу станцію за 6 мільйонів

Фото
Укрінформ
У обласній інфекційній лікарні Запоріжжя, де взимку стався вибух устаткування і загинули 4 особи, в тому числі лікар-анестезіолог, у середу, 21 квітня, ввели в експлуатацію нову кисневу станцію, збудовану коштом комбінату «Запоріжсталь».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Комбінат «Запоріжсталь» збудував у обласній інфекційній лікарні сучасну кисневу станцію. Вартість будівництва - 6 млн гривень.

Під час відкриття станції генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Олександр Мироненко зазначив, що були змонтовані два модульні газифікатори об’ємом 5 метрів кубічних кожен, прокладені кисневі траси територією лікарні до кожної кисневої точки на 2-5 поверхи стаціонарного корпусу.

Читайте також: Де хворим брати кисень, а волонтерам – сили

«Цих ємностей вистачить, аби забезпечити лікарню киснем протягом 4 діб безперервного споживання. Станція обладнана аварійною системою контролю за витіком та концентрацією кисню, аварійно-пожежною сигналізацією», - сказав Мироненко.

Наразі ємності заправлені киснем, виробленим на комбінаті, який сертифіковано МОЗ як лікарський засіб для медичного застосування.

У Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні ввели в експлуатацію нову кисневу станцію / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Як повідомлялося, 3 лютого о 23:25 в інфекційній лікарні в реанімаційному боксі COVID-госпіталю через вибух устаткування загинули 4 особи, в тому числі лікар-анестезіолог. Поки триває перевірка та проводяться експертизи, які мають назвати причину трагедії, в лікарні тимчасово відмовилися використовувати апарати ШВЛ.

Вибух стався на першому поверсі, який наразі не працює. Ремонтні роботи розпочнуться відразу після закінчення слідства; їх профінансує ПАТ «Запоріжсталь».

Читайте також: В Україну дозволили ввозити без ПДВ технічний кисень для лікарень

Керівник лікарні Володимир Шинкаренко рішенням сесії облради відсторонений від посади на час проведення службового розслідування, результати якого мають оприлюднити вже у травні.

За даними лабораторного центру МОЗ, за останню добу в Запорізькій області зареєстровано 846 нових випадків захворювання на COVID-19. В стаціонарах перебуває 1549 хворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-