У Херсонській громаді пошкоджені 86% навчальних закладів - МВА

У Херсонській громаді нині пошкоджено 86% навчальних закладів, а на момент повномасштабного вторгнення Росії в Україну в громаді діяв 151 навчальний заклад.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

“На момент повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Херсонській міській територіальній громаді діяв 151 заклад середньої, дошкільної, позашкільної та профтехосвіти. Наразі ворогом пошкоджено 86% з них”, - поінформував Мрочко.

За його словами, у громаді повністю знищені дві школи та два дитсадки, а 26 закладів освіти мають критичний рівень руйнувань.

На сьогодні у Херсонській МТГ за майже півтора року після звільнення внаслідок обстрілів пошкоджено 130 закладів освіти, а саме: 59 гімназій і шкіл, 71 дитсадок, 9 закладів профтехосвіти, 10 - позашкільної освіти.

Читайте також: Росіяни за добу атакували 19 населених пунктів Херсонщини

Ворожі війська під час обстрілів громади влучили також у два інклюзивно-ресурсні центри. А через повінь, спричинену підривом росіянами греблі на Каховській ГЕС, постраждали 14 навчальних закладів.

Як повідомляв Укрінформ, станом на лютий 2024 року в Україні внаслідок війни пошкоджень зазнала кожна сьома школа, 400 закладів освіти зруйновані повністю.