Підтримка бізнесу на карантині: кафе та ресторанам Житомира дозволили літні майданчики

У Житомирі дозволили кафе та ресторанам відкрити літні майданчики із дотриманням протиепідемічних вимог.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Житомирську міську раду.

«Виконавчий комітет міської ради погодив розміщення відкритих майданчиків 16-м суб’єктам господарювання. Дозвіл надано на два місяці з метою перевірки, наскільки підприємці будуть дотримуватися усіх норм», - йдеться у повідомленні.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, таке рішення прийняли, аби підтримати бізнес, який в умовах карантину втрачає прибутки.

Читайте також: У Мелітополі через карантин заборонили роботу громадського транспорту

«Ми робимо це за спрощеною системою. Підприємці мають лише подати заявку на розміщення та ескіз майданчика. Вже подано 53 заявки, вони опрацьовуються. Такий алгоритм діяв і минулоріч, коли пандемія тільки почалась», - зазначив Сухомлин.

Підприємців зобов’яжуть дотримуватися протиепідемічних правил та розміщувати майданчики виключно у межах фасаду свого закладу зі збереженням вільних проходів, проїздів у вхідні брами будинків.

Читайте також: В Англії - черги перед пабами з охочих відсвяткувати послаблення локдауну

Серед вимог, які затвердив виконком, озеленення території літньої тераси та її облаштування небрендованими меблями з натуральних матеріалів.

З початку пандемії у Житомирі підтвердили 18 994 випадки захворювання на коронавірус.

Загалом на Житомирщині лабораторно підтверджено 78 276 випадків COVID-19, одужали 56 478 людей, 1374 - померли.

З 3 березня область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 12 квітня в Україні підтверджено 1 861 105 випадків COVID-19, з яких 7 856 – за минулу добу.