«Донецькоблгаз» не відновлюватиме постачання газу на теплові об'єкти

Заява

Компанія "Донецькоблгаз" відмовила "Нафтогазу" на заклик останнього відновити постачання газу на об'єкти "Донецьктеплокомуненерго".

Про це повідомили у заяві "Донецькоблгазу", передає Укрінформ.

Компанія відмовилася постачати газ поки не буде розв'язане питання щодо заборгованості. 

"«Донецькоблгаз» наголошує, що є Оператором ГРМ та зобов’язаний дотримуватися вимог чинного законодавства України, зокрема порядку обмеження розподілу природного газу у випадку відсутності у підприємства ТКЕ діючого постачальника природного газу", – мовиться у повідомленні.

Читайте також: Постачальник тепла на Донеччині залишився без газу через борги

Також в "Донецькоблгазі" закликали "Нафтогаз" та "Донецьктеплокомуненерго" врегулювати ситуацію з заборгованістю.

"У ситуації, яка складалася між НАК «Нафтогаз України» та ОКП «Донецьктеплоклмуненерго», ПАТ «Донецькоблгаз» зобов’язано обмежити постачання природного газу для ОКП «Донецьктеплокомуненерно» відповідно до звернення НАК «Нафтогаз Украіни». В черговий раз закликаємо НАК «Нафтогаз України» та ОКП «Донецьктелпокомуненерго» врегулювати ситуацію та не ставити під загрозу життя та здоров’я мешканців Донецької області", – додали в заяві.

Читайте також: Нафтогаз закликає «відкрити кран» постачальнику тепла на Донеччині

Як раніше повідомляло агентство, ПАТ "Донецькоблгаз" з суботи (06.03. 2021 р.) припинив газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго" через заборгованість.

Згідно з документами, оприлюдненими на сайті ПАТ, сума заборгованості "Донецьктеплокомуненерго" становить 1 548 266 464 гривень. Аби постачання газу поновилося, боржник має виплатити щонайменше 302,13 млн грн.