Пожежа у Харкові: власник будинку для літніх оскаржує арешт

У Харкові арештований власник будинку для літніх людей, де в результаті пожежі 21 січня загинуло 15 осіб, подав апеляційну скаргу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прессекретар Харківського апеляційного суду Євгенія Бондаренко.

"Харківський апеляційний суд отримав скаргу адвоката Славіка Акопяна - четвертого підозрюваного у справі про смертельну пожежу в будинку для літніх людей у Харкові - на рішення Київського райсуду Харкова щодо обрання арешту як міри запобіжного заходу", - зазначила Бондаренко.

За її словами, точну дату судового засідання оприлюднять пізніше.

Читайте також: Відповідальність за неналежну роботу будинків для літніх буде посилена – Шмигаль

"Протягом 27 та 28 січня апеляційні скарги на рішення Київського райсуду щодо арешту як міри запобіжного заходу оскаржили ще троє підозрюваних у справі про пожежу", - додала речниця суду.

За її словами, це адміністратор Ігор Мирончук, орендар В'ячеслав Кравченко, а також його дружина Ольга Кравченко - директорка закладу.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня в Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. На місці виявили тіла 15 людей.

Поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 270 КК України (порушення правил протипожежної безпеки, що призвело до загибелі людей), а ДБР – провадження за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками ДСНС України в Харківській області, що призвело до загибелі 15 осіб під час пожежі в одному з будинків Харкова. Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Читайте також: Смертельна пожежа у Харкові: власника будинку арештували на 60 діб

Правоохоронці затримали чотирьох людей – власника будинку, орендаря та його дружину, яка була директором пансіонату, а також адміністратора пансіонату.

22 січня всім їм повідомили про підозру.

23 січня всіх чотирьох Київський райсуд Харкова взяв під варту без можливості внесення застави на два місяці досудового слідства.