Влада Краматорська не запроваджуватиме карантин вихідного дня

Краматорськ на Донеччині не прийматиме рішення про запровадження карантину вихідного дня.

Про це повідомив Краматорський міський голова Андрій Панков, повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт міської ради.

«Хочу всіх повідомити, що міська комісія з ліквідації надзвичайної ситуації не прийматиме рішення про введення карантину вихідного дня в нашому місті в ці вихідні. Пояснюю чому. На нашу думку, обмеження, що вводяться постановою КМУ №1100 від 11 листопада по всій Україні, не враховують суттєвої різниці між містами і мають бути переглянуті. Такі рішення мають прийматись виключно на місцях», - заявив Панков.

Він пояснив, що у закладах громадського харчування, кафе, ресторанах не спостерігається скупчень навіть у вечірні години пік – люди за пів року карантину перейнялися загальною атмосферою карантину.

«І взагалі, у Краматорську власники та адміністратори таких закладів відповідально підійшли до організації внутрішнього простору – посадкові місця розташовуються на достатній відстані один від одного, офіціанти працюють у захисних масках та рукавицях, є антисептики. Представники місцевої бізнес-спільноти не раз казали – зараз питання не у прибутках. Головне – не допустити зупинки роботи підприємств, зберегти робочі місця», - сказав мер.

Він також попросив підприємців та жителів міста, у свою чергу, «посилено дотримуватись маскового режиму й соціальної дистанції».

Панков також повідомив, що «відповідний лист із проханням врахувати нашу думку сьогодні відправив до Кабінету Міністрів України».

Читайте також: Одеська область ввела карантин вихідного дня, в мерії поки не вирішили

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 11 листопада схвалив відмову від адаптивного карантину та перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які діяли на помаранчевому рівні небезпеки поширення COVID-19.

Також уряд запровадив карантин вихідного дня, згідно з яким у суботу та неділю забороняється робота закладів громадського харчування, фітнес-центрів, спортзалів, басейнів, ТРЦ, закладів культури. Водночас працюватимуть продовольчі магазини, фінансові установи, установи поштового зв'язку, аптеки, медустанови, ветеринарні аптеки і заклади, АЗС, СТО.

Водночас деякі міста відмовляються виконувати рішення уряду, серед них Львів, Черкаси, Одеса та інші.