Курсанта, який вижив після авіакатастрофи, вивели з шокового стану - він може давати покази

Курсанта, який вижив після авіакатастрофи під Харковом, вивели з шокового стану, наразі він спілкується з лікарями та рідними.

Про це повідомили ЗМІ у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону в Харкові, передає Укрінформ.

За даними лікарів, курсант має множинні забої та струс мозку. Вночі його помістили в реанімацію, але 26 вересня вже перевели у звичайне відділення, стан хлопця оцінюють як середньої важкості. Військові медики зазначили, що пацієнта вдалося вивести з шокового стану, хлопець контактує з родичами та лікарями і може надавати покази слідчим.

Як повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер, у шпиталі знаходиться уродженець Харківщини.

Як повідомлялося, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Двоє курсантів вижили, їх у важкому стані доставили до лікарні. Раніше знайшли тіла 22 осіб, а вранці 26 вересня в ДСНС повідомили, що на місці авіакатастрофи літака Ан-26 виявили тіло ще одного загиблого. Однак пізніше ДСНС видалило пост про виявлення тіла 23 загиблого, зазначивши, що "тривають пошуки трьох осіб".

У суботу зранку у лікарні помер один з курсантів, які вижили в авіакатастрофі Ан-26 на Харківщині. Він отримав 90 відсотків опіків тіла і перебував у критичному стані.

Читайте також: Катастрофа літака ЗСУ: помер курсант, який перебував у критичному стані

За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, літак розбився під час навчально-тренувального польоту. За фактом падіння військового літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також: У літаку, що впав під Чугуєвом, перебували люди з 11 областей – ОДА

У суботу, 26 вересня, на Харківщину прибув Президент Володимир Зеленський. За його дорученням для розслідування причин катастрофи створили державну комісію, яку очолив віцепрем'єр Олег Уруський.