Влада Тернополя обіцяє підтримку підприємцям, які працюватимуть попри посилення карантину

Тернопільським підприємцям, яким виписуватимуть штрафи за роботу попри встановлені урядом посилені карантинні заборони, міська влада надасть юридичну допомогу у скасуванні санкцій.

Про це міський голова Тернополя Сергій Надал заявив на позачерговій сесії міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас вже є домовленість з громадською організацією підприємців, з юристами, з адвокатами. На кожен складений протокол поліції ми забезпечимо юридичний супровід для скасування його в судах. Я закликаю всіх підприємців, щодо яких складені протоколи, звертатися до Тернопільської міської ради. У нас буде діяти постійний пункт допомоги на першому поверсі, ми допоможемо вам писати позови до суду на скасування цих протоколів, недопущення притягання до відповідальності", - зазначив Надал.

Серед ухвалених сесією рішень є рекомендація суб’єктам господарської діяльності на період встановленого карантину керуватися постановами місцевої комісії з питань ТЕБ та НС. До органів же Національної поліції депутати звернулися із закликом утриматися від дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть відповідно до даного рішення.

Читайте також: Перетинати межу між "червоною" та іншими зонами можна лише автівкою — МОЗ

Раніше Тернопільська міська рада на позачерговій сесії прийняла рішення про визнання Постанови уряду про посилення карантину таким, що суперечить Конституції. Від міністра охорони здоров'я чекають виключення Тернополя з "червоної" зони, а від міністра інфраструктури - відновлення залізничного сполучення. За проєкт цього рішення проголосували 34 з 35 присутніх депутатів, повідомляє Укрінформ.

"Визнати, що рішення Державної комісії ТЕБ та НС та Постанова Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», є такими, що не ґрунтуються на нормах Конституції України, а саме: статей 24, 33, 39, 42, 49, 64", - йдеться у рішенні сесії.

Серед інших пунктів документа - "Звернутись до міністра охорони здоров'я України М. Степанова щодо виключення м. Тернополя із зони «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19" і "Звернутись до міністра інфраструктури України В.Криклія щодо недопущення скасування зупинки поїздів далекого сполучення в м. Тернополі".

Читайте також: Укрзалізниця скасовує зупинки низки поїздів у Луцьку та Тернополі

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня на черговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було встановлено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2З: до "червоного" віднесені міста Луцьк та Тернопіль, Кіцманський район Чернівецької області.

У Тернополі міська влада вирішила з 3 серпня не посилювати карантин попри рішення державної комісії ТЕБ та НС зарахувати місто до червоного рівня епідемічної ситуації.