ОПОРА склала рейтинг кандидатів за кількістю представників у дільничих комісіях

Громадянська мережа "ОПОРА" склала рейтинг кандидатів у президенти щодо кількості їхніх представників у складі дільничних виборчих комісій.

Про це сказала голова правління Громадянської мережі “ОПОРА” Ольга Айвазовська на прес-конференції «Підсумки незалежного громадського спостереження напередодні виборів президента України» у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На першому місці забезпечення представництва має Петро Порошенко — представлений у 99% дільничних виборчих комісій. На другому місці Юлія Тимошенко — 97%, на третьому - Олег Ляшко — 97%, на четвертому місці — Юлія Литвиненко — 95% дільничних виборчих комісій, Анатолій Гриценко — 94% і Микола Габер — 91%”, - розповіла Айвазовська.

Вона відзначила, що за передвиборчий період утворено 29788 дільничних виборчих комісій (без урахування тих, що створені у військових частинах та на суднах), до складу яких увійшло в цілому 440588 членів комісій.

Крім того, як зауважила Айвазовська, було замінено близько третини членів окружних виборчих комісій.

“За цей період відбулася ротація в ОВК майже на третину — 31% членів комісій замінено. До речі, окремі кандидати, зокрема, Олександр Мороз, Віталій Скоцик і Віталій Купрій зробили заміни понад 100% від представництва. Тобто та квота, яка була заповнена на перший період часу, була декілька разів переротована. Таким чином, відбулися заміни, які, напевно, мали якісь попередні передумови”, - зазначила Айвазовська.

Читайте також: ОПОРА подала до поліції понад 600 "виборчих" звернень

Як повідомляв Укрінформ, у день виборів 31 березня будуть працювати понад 1500 короткотермінових спостерігачів громадянської мережі “ОПОРА”. Також від громадянської мережі працює 200 довготермінових спостерігачів.

Чергові вибори Президента України призначено на 31 березня.