У Чернігівській міськраді заявили, що сьогодні частково відновлять автобусні перевезення

Автобусні перевезення в Чернігові частково відновляться вже сьогодні.

Про це повідомив у Телеграмі виконуючий обов‘язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако, передає Укрінформ.

“Шановні чернігівці. Повідомляю, що ми дійшли згоди з начальником військової адміністрації. Ми домовилися про вдосконалення програми розвитку громадського транспорту в місті. Вже сьогодні автобусні перевезення частково відновляться в нашому місті”, - йдеться в дописі.

Зі свого боку, Чернігівська ОВА доручила правоохоронцям розібратись у ситуації з транспортним колапсом у місті, коли на міські маршрути не вийшли автобуси.

“Доручив правоохоронним органам розібратися в ситуації: вивчити як безпекову складову, так і економічну, через призму ефективного використання місцевого бюджету та діяльності конкретних підприємств. Доручив профільному департаменту ОДА розглянути можливість збільшити кількість транспортних одиниць на приміських маршрутах, що курсують і містом, і актуалізувати перелік перевізників, які готові надавати послугу в міжконкурсний період”, - зазначив начальник ОВА В'ячеслав Чаус.

Посадовець поінформував, що як тільки автобуси не вийшли на маршрути в обласному центрі, прийняв рішення скликати Раду оборони області. За його словами, одночасна відмова перевізників (приватного транспорту) виконувати умови договору - “це саботаж під час війни”, і “не лише нарощує соціальну напругу, а й ставить під сумнів реагування за необхідності евакуації”.

Читайте також: У Чернігові встановлюють мобільні укриття

“Щодня всі мешканці Чернігова, які користуються і не користуються громадським транспортом, сплачують чотирьом приватним перевізникам не лише за послуги, а й інвестують у розвиток приватного транспорту, маючи комунальний. Нещодавно тариф на перевезення був знову збільшений і став чи не найбільшим в Україні – 17 грн. У програму компенсації, яку розробляла сама ж міська рада, закладено 75 млн грн, по кошторису – 6 млн в місяць. А вже було 8 і от - 9… Тенденція насторожує. До слова, ці ж перевізники сьогодні вийшли на приміські маршрути, що мають за маршрутом кілька зупинок по Чернігову та везуть по місту за ті ж 17 грн. Компенсації такі маршрути не мають. Але ж їдуть, вигідні”, - зазначив він.

Як повідомлялося, через конфлікт між МВА та міською радою в Чернігові на міські маршрути не вийшли автобуси.

Фото: ЧеLine