Тергромади Київщини зможуть безкоштовно отримати проект на сонячні станції

Децентралізація

Об’єднаним територіальним громадам Київщини пропонують безкоштовний проект зі створення сонячних станцій.

Про це на семінарі щодо вдосконалення інструментів управління в ОТГ, який пройшов у Київському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону, сказав експерт Центру енергоефективності Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА) Євген Грабов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

”Дуже цікаве питання сонячних станцій. Всі ми знаємо, що в Україні є "зелений тариф", за яким отримують кошти від продажу електрики, яку виробляють сонячні станції. В усіх громадах є або земля, яку неможливо використати для сільського господарства або іншої діяльності, є дахи, є вільні руки. Ми розробили проект і даємо запит на громади, і якщо громади відповідають на наші вимоги стосовно обсягу площі, наявності підстанції, до якої можна підключитися, ми безкоштовно розробляємо для громади такий проект”, - сказав Євген Грабов.

Читайте також: На Київщині три ОТГ не можуть провести сесії місцевих рад стосовно об'єднання

Він зазначив, що саме під такі проекти можна залучати в ОТГ кошти інвесторів.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото : Геннадій Мінченко