СБУ викрила на Полтавщині ще двох прихильників Путіна

На Полтавщині СБУ викрила ще 2 прихильників російського нацизму, які прославляли агресію РФ.

Про це Управління СБУ в Полтавській області повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За матеріалами Служби безпеки перед судом постануть двоє мешканців Полтави, які заперечували збройну агресію РФ проти України та вихваляли російських військових. Фігуранти розміщували на власних сторінках в одній із заборонених соцмереж дописи, в яких підтримували дії окупантів», - ідеться в повідомленні.

При цьому один із агітаторів засуджував чоловіків з тимчасово окупованих територій, які відмовилися воювати проти України та вихваляв російських військових. Крім того, він підтримував Путіна та вірив у «силу руської зброї».

Інший фігурант поширював дописи із дискредитацією українських воїнів, у тому числі тих, які утримували Азовсталь. Він поширював тези ворожої пропаганди про ситуацію на війні та глорифікував російські війська.

Читайте також: СБУ затримала інформатора російської розвідки, який готував захоплення Вовчанська

За результатами ряду проведених експертиз слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст.436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років з конфіскацією майна.

Наразі досудове розслідування стосовно обох фігурантів завершено, обвинувальні акти скеровано до суду.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, на Полтавщині раніше СБУ викрила трьох прихильників «русского мира».