СБУ припинила контрабанду в Україну мото- та велотехніки відомих брендів

Фото

Співробітники СБУ припинили на Буковині діяльність міжнародного організованого угруповання, учасники якого контрабандою ввозили до України з країн Євросоюзу мото- та велотехніку.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Оперативники спецслужби встановили, що троє чернівчан через зв'язки у кримінальних колах кількох країн ЄС організували механізм викрадення, розукомплектування мототехніки і велобайків відомих світових брендів. Деталі надходили в Україну під виглядом поштових відправлень заробітчан. Зловмисники реалізовували товар на території України та СНД через Інтернет", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБ України під час санкціонованих слідчих дій за місцями проживання зловмисників та зберігання викраденої техніки виявили тринадцять мотоциклів іноземного виробництва, понад три десятки велобайків і велику кількість комплектуючих.

Читайте також: Боротьба з контрабандою: Україна цьогоріч може "заробити" 79 мільярдів

За попередньою оцінкою вартість вилученої техніки становить майже 130 тисяч доларів США. Правоохоронці також виявили велику суму готівкою у гривнях та іноземній валюті, а також двадцять одну майнінгову "ферму".

Учасникам угруповання оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ст.198 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправної схеми.

Фото: СБУ