Боротьба з контрабандою: Україна цьогоріч може

Боротьба з контрабандою: Україна цьогоріч може "заробити" 79 мільярдів

Укрінформ
Гройсман закликав працівників митної служби та прикордонної служб посилити боротьбу з контрабандою, а не сприяти її розвитку, та зазначив, що Україна вже у 2018 році може отримати від боротьби з махінаціями не менше 79 млрд грн.

Про це він заявив на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні я вимагаю, щоб усі митники, прикордонники сумлінно виконували свою роботу. Якщо не можете, то звільняйтеся, а якщо на вас тиснуть - пишіть заяву у Національне антикорупційне бюро України, але зусиллями Нацполіції, ДФС ми наведемо лад", - наголосив Гройсман.

Він висловив сподівання, що всі правоохоронні структури будуть активно працювати у цьому напрямку.

Гройсман також підкреслив, що нікому не вдасться завадити уряду та Прем'єр-міністру боротися з контрабандою. "Я просто хотів би, щоб усі це розуміли та не тішили себе ілюзіями. Рішення прийнято і воно буде виконано", - заявив він, додавши, що чим скоріше всі об'єднаються навколо цієї боротьби, тим швидше стане вона успішною.

Прем'єр зазначив, що в минулому році в державну казну додатково принесли 79 млрд гривень.

"У цьому році ми можемо зробити не менше. Але я розумію, що за той час, поки ми боролися з одними схемами, виникали інші, які стали мені відомі і з якими ми оголосили боротьбу", - сказав він.

Гройсман наголосив, що треба розірвати "порочне коло", за якого відбулося зрощення правоохоронної схеми та митниці.

Читайте також: Гройсман "по секрету" сказав, чому взявся за митницю

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня уряд ухвалив презентований Гройсманом план боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.

У вівторок Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-