"ТЕТ" пояснив, як на його частотах у Покровську з'явився "1+1"

Нацрада вирішила не оголошувати попередження телеканалу «ТЕТ» (ПрАТ «Телерадіокомпанія «ТЕТ») через цілодобову трансляцію телеканалу «1+1» замість власних програм у Покровську на Донеччині. 

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідне порушення було виявлено під час перевірки 28 березня. За інформацією Донецької філії Концерну РРТ, наданою у відповідь на запит представника Нацради в Донецькій області, зміни в трансляції телеканалів  відбулись на підставі звернення представників ПрАТ «Телерадіокомпанія «ТЕТ». Такі дії є порушенням закону України «Про телебачення і радіомовлення».

У свою чергу представник телеканалу «ТЕТ» пояснила, що в 2014 році спільно з Концерном РРТ було прийнято виважене рішення стосовно включення телеканалу «1+1», адже тоді російські мовники захоплювали українські передавачі. Також вона уточнила, що на це рішення вплинула й необхідність транслювати випуски новини та інформаційно-аналітичні передачі, яких концепція телеканалу «ТЕТ» не передбачає, адже він спеціалізується на розважальному контенті.

Голова Нацради Юрій Артеменко подякував, що у 2014 році телеканал «ТЕТ» був одним із небагатьох мовників, які погодилися працювати в зоні АТО. Водночас він спростував зауваження керівництва телеканалу «ТЕТ», викладене в офіційному поясненні, стосовно заборони проведення перевірок суб'єктів, які здійснюють діяльність у зоні АТО.

Читайте також: Нацрада додала до списку адаптованих чеський телеканал

«Цей закон («Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» - ред.) не стосується Нацради: ми випадаємо з системи державного контролю за всіма іншими законами, бо якщо не проводити перевірки мовлення телекомпаній у зоні АТО, то в нас там будуть усі сепаратистські, російські канали. Це наше не те що право, це наш обов'язок - проводити планові та позапланові перевірки», - зазначив Артеменко.

Він акцентував на тому, що мовник порушив умови діючої ліцензії, при цьому за чотири роки не попередивши про відповідні зміни Нацраду.

Врешті, Нацрада визнала ці порушення за ліцензіатом, проте вирішила взяти інформацію про це до відома і не оголошувати попередження. Разом з тим телеканалу «ТЕТ» надали три місяці на усунення недоліків. За цей час регулятор має ухвалити рішення, чи видавати йому дозвіл на тимчасове мовлення у зоні АТО.