Розтрата на Львівському бронетанковому: завершилося досудове розслідування

Посадовцям Збройних сил України та ДП "Львівський бронетанковий завод" (ЛБТЗ), підозрюваним у розтраті коштів під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ, повідомили про завершення досудового розслідування.

Про це повідомляє у четвер, 15 березня, прес-служба НАБУ. 

"3 березня 2018 року цим особам та їх захисникам відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення. Зокрема, директор ДП "ЛБТЗ" підозрюється у вчиненні злочину за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, ч.2 ст.366 КК України; заступнику директора ДП "ЛБТЗ" з комерційних питань інкримінується вчинення злочину за ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України; начальнику Центрального бронетанкового управління ЗСУ, генерал-майору - ч.5 ст.191 КК України; начальнику відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ, полковнику - ч.5 ст.191 КК України; засновнику ТОВ "Булет Лайн" - ч.5 ст.27 ч.5 ст.191 КК України", - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що Львівський бронетанковий завод виграв конкурсні торги на поставку нових двигунів В-46-6 для ЦБТУ ЗСУ. За документами, ЛБТЗ придбав у ТОВ "Булет Лайн" і доставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни - не новими. Крім того, ці ж двигуни у 2008-2009 вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України.

Читайте також: Розтрата на Львівському бронетанковому: п'ятьох підозрюваних заарештували

За результатами проведення низки експертиз, збитки, завдані державі через корупційне правопорушення, перевищують більш ніж 14,15 млн грн.

Розслідування вказаних фактів детективи НАБУ розпочали у листопаді 2016 року.

Про підозру особам, причетним до реалізації корупційної схеми із закупівлі двигунів, повідомлено 14 липня 2017 року.