Зеленський подякував кожному й кожній, хто підтримує Харків

Відео

Президент Володимир Зеленський подякував кожному й кожній, хто підтримує Харків після російських обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у вечірньому відеозверненні Президента, оприлюдненому у Фейсбуці.

"Увесь день сьогодні у Харкові триває розбір завалів на місці влучання російських бомб по гіпермаркету – будівля вщент згоріла. Станом на цей час відомо про загибель 14 людей. Мої співчуття всім рідним та близьким. Загальне число загиблих може бути більшим – після пожежі потрібні ще додаткові експертизи, додаткова робота, щоб дати повну інформацію про загиблих. Число поранених – більше 40", - зазначив Зеленський.

За його словами, кожному надається необхідна допомога. До робіт на місці цього російського теракту залучені, як і потрібно, всі необхідні служби –ДСНС, поліція, психологи, необхідна техніка. Допомагає обласна і міська влади.

Зеленський подякував кожному й кожній, хто "підтримує людей і підтримує наш Харків".

"Багато лідерів, представників держав та міжнародних організацій, громадських діячів висловились зі співчуттям Україні та Харкову, засудили російський терор. І важливо, щоб таке засудження призвело до цілком справедливих наслідків. Щоб нарешті у нас з’явилось достатньо систем ППО для захисту України, наших міст. І щоб у партнерів з’явилась достатня рішучість для превентивного захисту від російських терористів так, як били б по будь-яким іншим терористам – знищуючи їх до того, як вони почнуть знищувати життя", - наголосив Зеленський.

Читайте також: У поліції Харківщини просять родичів загиблих в «Епіцентрі» здавати ДНК для упізнання

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові вже ідентифікували тіла 10 людей, які загинули внаслідок авіаудару російських військ по гіпермаркету "Епіцентр" у суботу, 25 травня.

Фото: ОП