На Харківщині внаслідок російських обстрілів загинули двоє людей, поранені дев'ятеро

Фото

У Харківській області внаслідок російського обстрілу двоє людей загинули, ще дев’ять постраждали, серед них діти.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Ізюмської, Чугуївської та Богодухівської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 26 травня орієнтовно о 14:20 ворог завдав удар по селу Богуславка Ізюмського району. Авіаційний боєприпас влучив на територію приватного домоволодіння. Загинула 71-річна жінка, ще пʼять людей постраждали, серед них хлопчики 9 та 12 років. Дітей госпіталізовано до лікарні. У селі пошкоджено житлові будинки, господарчі споруди, авто.

Також російські військові вчергове обстріляли Вовчанськ. Отримали поранення двоє жінок 65 та 63 років. У селі Стариця Чугуївського району загинув 76-річний чоловік, жінка 77 років травмована.

Орієнтовно о 16:00 у с. Івашки Золочівської ОТГ зафіксовано влучання ворожого FPV-дрону. Пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди. Уламкове поранення отримав 29-річний чоловік, медики надали йому допомогу на місці.

Читайте також: Війська РФ 10 разів били по Нікопольському району, постраждала жінка

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові вже ідентифікували тіла 10 людей, які загинули внаслідок авіаудару російських військ по гіпермаркету "Епіцентр" у суботу, 25 травня.