Керівників Лисичанської мерії перевіряють на причетність до корупційних схем

Прокуратурою Луганської області здійснюється досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Лисичанської міської ради з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи.

Про це інформує прес-служба відомства.

"16 лютого 2017 року слідчими управління прокуратури Луганської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Луганській області ДЗЕ Національної поліції України проведено обшуки в Лисичанській міській раді, за місцями проживання першого заступника та заступника Лисичанського міського голови, яких підозрюють у тому, що своїми умисними протиправними діями спричинили тяжкі наслідки у вигляді майнової шкоди в розмірі 2 276 000 гривень (ч. 2 ст. 364 КК України) ", - йдеться в повідомленні.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, призначено комплекс судово-криміналістичних експертиз.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури.

Як повідомлялось раніше, за гроші міського бюджету в Лисичанську було придбано під виглядом нової снігоприбиральну машину з терміном експлуатації десять років, до того ж із "перебитим" номером кузова.

Санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.