На Донеччині створені 23 молодіжні ради

У громадах Донецької області на сьогодні створені 23 молодіжні ради, і цей процес триває.

Про це повідомила керівник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОВА Лілія Золкіна, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні у громадах Донеччини створені вже 23 молодіжні ради. Ми очікуємо, що до початку липня процес формування рад завершиться в усіх територіальних громадах», - сказала Золкіна.

Вона нагадала, що на Донеччині 46 територіальних громад, але частина з них працює в офлайн-режимі, як-от Бахмутська, Мангушська, Волноваська та інші.

Нещодавно також було оновлено склад молодіжної ради при Донецької облдержадміністрації. До неї увійшли 34 представники з 26 громад - волонтери, студенти, школярі, громадські діячі, представники суспільства і члени молодіжних рад місцевого рівня.

Читайте також: В Україні презентували навчальну програму взаємодії молоді та міської влади

Головою молодіжної ради області обраний представник громадської організації «Сприяння. Відновлення. Допомога», військовослужбовець Юрій Згоннік. «Він студент медичного університету, родом з Краматорська, але зараз на фронті. Юрій бере участь у засіданнях з окопів, знаходить час, і ми дуже поважаємо його думку», - сказала чиновниця.

За словами Золкіної, за останніми підрахунками, зараз на території Донецької області перебуває приблизно 100 тисяч молодих людей, віком від 14 до 35 років.

Вона зазначила, що молодіжні ради стали тими платформами, де молодь може поділитися своїми думками та ідеями. Вони стали провідниками між молоддю громади і місцевою владою. Робота рад допоможе місцевій владі приймати більше обґрунтованих рішень, які відповідають потребам та пріоритетам молоді, переконана посадовець.

«Заходи, які зараз пропонують наші молодіжні ради, креативні. Але найголовніше - щоб молодь, яка виїхала, потім, після війни, повернулася в Донецьку область і працювала разом з нами», - підсумувала Золкіна.

Як повідомлялося, на території Донеччини залишаються близько 472 тис. мешканців.