В Україні презентували навчальну програму взаємодії молоді та міської влади

В Україні презентували навчальну програму взаємодії молоді та міської влади

Укрінформ

8 липня 2023 року відбулася презентація Національної програми «Незламна молодь: молодіжні ради», в якій бере участь 10 локальних молодіжних рад. До презентації долучились 15 представників і представниць органів влади та 44 члени й членкині молодіжних рад із 12 областей України. 

Участь в презентації взяли заступник Міністра молоді та спорту України Владислав Яцук,  програмний асистент Міжнародного республіканського інституту в Україні Ігор Лаврінець, радниця з питань політик та залучення Програми «Мріємо та діємо»/IREX Ukraine Марина Попатенко та представники і представниці органів місцевого самоврядування, народні та місцеві депутати і депутатки тощо.

«Міністерство молоді та спорту України продовжує посилювати участь молоді в житті місцевих органів влади. Молодіжні ради й надалі залишаються формою, яка дозволяє молоді впливати на рішення в громаді, області та країні загалом. Їх мережа стає все більшою, і, молодь не просто працює з владою, а й створює інструменти відновлення їхніх громад, формує відповідні програми та адвокатує інтереси молоді в різних сферах», — зазначив заступник Міністра Владислав Яцук.

Народна депутатка Марія Мєзєнцева, зі свого боку, підкреслила, що молодь заслуговує на те, щоб приймати рішення щодо власного сьогодення і майбутнього. 

«Всі рівні влади повинні в цьому допомагати! Молодь – відновлює нашу країну та вибудовує імідж України на міжнародному рівні. Молодіжні ради є інструментом молоді, що дозволяють створити синергію молодих людей в реалізації цих векторів і підсилити нашу державу», — сказала Марія Мєзєнцева.

Презентуючи саму програму, про її доцільність та мету розповів Голова Правління Української асоціації молодіжних рад Володимир Сонько.

Він зазначив, що завдяки даній програмі молоді люди, які є членами й членкинями молодіжних рад будуть вчитися аналізувати внутрішнє середовище на теми бюджету та фандрайзингу, вибудовувати комунікаційний план роботи із владою та громадянським суспільством. 

«Ми прагнемо аби молодь отримала практичні навички фасилітації, взаємодії із ВПО та залученням коштів в громаду. Всі ці механізми та інструменти надані нами для молодіжних рад допоможуть забезпечити потреби та захист прав молоді України», — зазначив Володимир Сонько.

Нагадаємо, що програма передбачає навчання молодіжних дорадчих органів (Молодіжних рад) при місцевих органах влади ефективно взаємодіяти з владою та брати активну участь в розбудові міст та селищ. Участь у програмі  візьмуть молодіжні ради з 10 громад (6 областей): Переяславська та Славутицька (Київська область), Долинська та Коломийська (Івано-Франківська область), Подільська (Одеська), Височанська та Слобожанська (Харківська область), Рожищенська (Волинська область), Рівненська та Здолбунівська громади (Рівненська область).

Програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-