Прокуратура провела обшук у Волинській облраді через бурштин

Прокуратура провела обшук у Волинській облраді через бурштин

Укрінформ
Преставники Генеральної прокуратури України провели обшук в комунальному підприємстві Волинської облради "Волиньприродресурс", яке було створене торік для впорядкування ситуації з видобутком бурштину.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

"Сьогодні в Волинську облраду з обшуками завітала Генпрокуратура! Згідно рішення славнозвісного Печерського суду слідчі прийшли забрати всю документацію, пов'язану з ліцензією "Волиньприродресурсу" на видобуток бурштину", - йдеться у повідомленні.

На думку Палиці, обшук було ініційовано особами, які зацікавлені в збереженні незаконного видобутку. Він вважає, що за умови нормальної роботи "Волиньприродресурсу" до кінця року обласний бюджет поповниться коштами від розробки бурштинових покладів у розмірі "мінімум мільярд гривень". Також голова облради висловив сподівання, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко "не в курсі того, що відбувається, і обов'язково розбереться в законності дій його підлеглих".

За його словами, "Волиньприродресурс" є першим комунальним підприємством, яке належить громаді області і отримало цілком законно та офіційно спецдозвіл на видобуток бурштину. Люди "повірили, що зможуть самостійно, за рахунок додаткових надходжень в місцеві бюджети, вирішувати народжені десятиріччями проблеми - почати будувати школи, садочки, дороги, інфраструктуру та створювати нові робочі місця", - підкреслив Палиця.

Комунальне підприємство "Волиньприродресурс" було створено весною 2016 року для врегулювання питань з користування надрами. На початку лютого 2017 р., звітуючи про роботу облради за минулий рік, Палиця заявив, що КП отримало від Державної служби геології та надр України спеціальні дозволи на георозвідку і видобуток бурштину і торфу на 20 років. Як випливає з копії постанови про обшук, яку також оприлюднив голова Волинської облради, службових осіб Держгеонадр підозрюють у незаконній видачі цих дозволів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-