Брюссель наступного понеділка прийматиме форум оборонної промисловості ЄС-Україна

Питання зміцнення співробітництва у сфері оборонного виробництва та подальшої інтеграції оборонної промисловості ЄС і України стануть головними темами форуму оборонної промисловості ЄС-Україна, що відбудеться 6 травня у Брюсселі.

Як повідомляє Укрінформ, повідомлення про цю подію оприлюднене сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Більш як 350 представників європейських інституцій, урядів, європейської та української оборонної промисловості, промислових асоціацій, ключових країн-партнерів та організацій зберуться разом, щоб зміцнити оборонне промислове співробітництво між ЄС і Україною. Ця подія організована за підтримки Бельгійського головування в ЄС, а також Європейської асоціації космічної безпекової та оборонної промисловості», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, головною метою конференції високого рівня та серії тематичних робочих сесій є зміцнення взаємодії між європейськими та українськими оборонними підприємствами для того, щоб Україна могла отримати необхідні спроможності у сферах, де вони є першочергово необхідними, включаючи сфери протиповітряного захисту, виробництва боєприпасів ракет і дронів.

«Форум оборонної промисловості ЄС-Україна є першим та конкретним кроком у виконанні Європейської стратегії оборонної промисловості (EDIS), та важливою частиною ширшої підтримки ЄС на адресу України у її боротьбі за суверенітет, свободу та незалежність, проти російської агресивної війни», - наголошується в інформації.

Як зазначається, у заході візьмуть участь високий представник ЄС Жозеп Боррель, Єврокомісар Тьєрі Бретон, міністр оборони Бельгії Людивін, а також міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин.

Читайте також: Без України розширення ЄС не буде завершеним - Боррель

Як вже повідомляв Укрінформ, у лютому поточного року президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час промови у Європарламенті заявила про те, що Європейський Союз має сприймати Україну як частину власної системи безпеки й оборони, і, виходячи з цього, здійснювати практичні кроки для інтеграції української оборонної промисловості з європейською.