Глава МЗС Естонії закликав Захід передати Україні системи ППО

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна закликав західних партнерів надати Україні системи протиповітряної оборони.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Зокрема, естонський міністр закликав «не драматизувати надмірно атаки на російські нафтопереробні заводи, поки Росія щодня проводить масовані авіаудари, систематично руйнує українську енергетичну інфраструктуру і продовжує окупацію Запорізької АЕС». За його словами, російські атаки, які лишили тисячі людей без електрики, газу і опалення, доводять, що Росія воює не з українською армією, а з українським суспільством.

«Те, що робить Україна, – це самооборона. Україна завдає ударів по військових цілях, які безпосередньо забезпечують пальним військову техніку, яка знищує людей і будинки», – підкреслив Цахкна.

Він зазначив, що прибутки від нафти і газу дозволяють Росії продовжувати агресію проти України, і «якщо удари по військових цілях на території Росії допомагають зменшити російські прибутки та ускладнюють для РФ ведення війни, то вони слугують правильній меті».

Читайте також: Європарламент відмовився затверджувати бюджет Раді ЄС, доки Україні не дадуть мінімум сім Patriot

«Єдине, що мають зробити прихильники України, - це забезпечити її засобами протиповітряної оборони для захисту своїх громадян, міст та об’єктів інфраструктури», – наголосив Цахкна.

Як повідомлялося, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що для убезпечення українських міст від атак ворога потрібно 25 систем ППО типу Patriot.

Фото: Delfi