Зеленський зустрівся зі спікером парламенту Норвегії

Фото, відео

Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі зі спікером парламенту Норвегії Масудом Гарахані та лідерами парламентських партій.

Про це глава держави повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Провів зустрічі зі спікером парламенту Норвегії Масудом Гарахані та лідерами парламентських партій”, - написав Зеленський.

Відео: ОП

Президент поінформував, що під час розмови зі спікером парламенту обговорив потреби українських військових, виклики для української системи освіти, спричинені війною, зокрема забезпечення шкіл бомбосховищами.

Він зауважив, що на зустрічі з лідерами політичних партій поспілкувалися про подальшу співпрацю України та Норвегії.

Як зазначається на сайті Президента, сторони торкнулися й питань консолідації міжнародної підтримки на парламентському рівні, важливості захисту демократії на тлі зростання авторитаризму у світі.

На зустрічі з лідерами партій Стортингу глава Української держави подякував представникам усіх політичних сил Норвегії за тверду підтримку України в боротьбі з російською агресією.

"Дякую за підтримку всіх рішень, які допомогли Україні на полі бою та захистили життя українців, дали змогу нашій країні залишатися міцною. Започаткування п’ятирічної програми підтримки України є важливим прикладом для інших. Дякуємо!” - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Уряд Норвегії оголосив напрямки, за якими розподілять п'ятирічний пакет допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере, обговорили питання підтримки України, захисту українських міст від російського терору та забезпечення вільного мореплавства.

Фото: ОП