На форумі «Вільна Америка» ухвалили декларацію із засудженням агресії РФ - Кондратюк

Документ

Учасники форуму "Вільна Америка" ухвалили підсумкову декларацію, де вперше в Латинській Америці є спільна позиція християнсько-демократичних партій з чітким засудженням російської агресії проти України.

Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ми добилися ухвалення підсумкової декларації форуму "Вільна Америка", де вперше в Латинській Америці є спільна позиція християнсько-демократичних партій з чітким засудженням російської агресії проти України", – поінформувала вона.

Віцеспікерка зазначила, що в текст Декларації вдалося включити окремий пункт, у якому висловлюється солідарність з Україною, підтримка Формули миру та засуджується російська агресія проти нашої держави.

"Ми солідарні з народом України, який потерпає від невиправданої, неспровокованої російської агресії. Закликаємо всі країни Америки приєднатися до реалізації Формули миру для досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру в Україні відповідно до Статуту ООН", – йдеться в тексті підсумкової декларації форуму.

За словами Кондратюк, вперше з моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну вдалося у такому широкому форматі країн Латинської Америки засудити російську агресію.

Читайте також: Загальна сума збитків інфраструктурі України сягає $150 мільярдів - Кондратюк

"Вперше через такий міжпартійний формат, який об'єднує 34 партії з 21 держави Латинської Америки, вийшло привернути увагу громадськості та політикуму цього регіону до боротьби, яку веде народ України з країною-агресором Росією", – зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Кондратюк під час виступу на форумі "Вільна Америка" закликала країни Латинської Америки запровадити санкції проти Російської Федерації.