Президент подякував Кореї, Франції та Естонії за підтримку України та засудження агресії РФ

Відео

Президент України Володимир Зеленський вважає успішним візит української делегації в Республіку Корея.

Про це заявив у вечірньому відеозверненні Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

"Відбувся – і доволі успішно – візит української делегації в Республіку Корея. Урядовці, перша леді України. Були зустрічі, переговори різного рівня, звернення Олени до народу Кореї й усіх народів регіону на вагомому форумі «Азійське лідерство».Я дякую пану Президенту Республіки Корея за чітке засудження російської агресії та підтримку глобальних зусиль заради миру", зазначив Зеленський.

Глава держави також висловив вдячність Сенату Франції , який 17 травня проголосував за визнання Голодомору 32–33-го років геноцидом українського народу.

Читайте також: Спецпредставник Китаю зустрівся з Кулебою у Києві - говорили про шляхи припинення війни

"Я хочу окремо подякувати парламентарям двох європейських країн. Сенат Франції сьогодні проголосував за визнання Голодомору 32–33-го років геноцидом українського народу. Вдячний кожному й кожній, хто підтримав це рішення. Зміцнювати історичну правду – це місія сильних", наголосив він.

Крім того, Президент висловив вдячність парламенту Естонії . який ухвалив заяву на підтримку прагнення України стати повноправним членом НАТО й закликав Альянс підтримати це рішення. "Дякую всьому естонському народу, всьому політичному класу Естонії за таку чітку підтримку нашої спільної євроатлантичної безпеки", - підкреслив Зеленський.

Крім того він повідомив, що є важливе рішення Ради Європи: у підсумковій резолюції саміту, що відбувся в Ісландії, зафіксована підтримка української формули миру. "І це важливо, що Європа настільки консолідована заради чесного мирного плану. Дякую за це всім лідерам нашої Європи та кожній державі – учасниці Ради Європи", - зазначив Глава держави.

Читайте також: Франція думає над передачею Україні далекобійних ракет - le Monde

На його переконання, на основі саме такої консолідації ми будемо й надалі обмежувати можливості держави-терориста продовжувати цю її агресію й будемо надалі збільшувати наші можливості повертати справедливість, звільняти нашу землю, рятувати наших людей.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат Франції схвалив резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.