Тему переговорів між Україною та рф із керівництвом Міноборони ніхто не порушує - Резніков

На сьогодні тему мирних переговорів між Україною та росією ніхто не порушує на рівні міністрів оборони під час міжнародних зустрічей.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив на пресконференції в Києві, відповідаючи на запитання Укрінформу, чи були спроби на міжнародному рівні порушити тему мирних переговорів з керівництвом Міноборони України.

«Тема про мирні переговори жодного разу, я свідомо про це говорю, жодного разу зі мною не порушувалася. Вони знають чітку мою позицію, і навіть не намагається ніхто, може кому й хотілося б. Вони чітко розуміють, що ми і не плануємо сьогодні сідати за стіл перемовин, тому що наш Президент дуже чітко сказав, що сідати за стіл перемовин із тим, хто сьогодні очолює Кремль, ніхто не буде – це номер 1. Номер 2 – в майбутньому ми сядемо за стіл перемовин і будемо обговорювати репарації, контрибуції з боку росії в інтересах України за всю біду, яку вони нам принесли, і як реалізувати вирок Міжнародного трибуналу, який буде створений всім цивілізованим світом, де злочинці військові з кремля, з цієї банди понесуть покарання, і буде оголошено вирок», – зазначив Резніков, додавши, що Україна готова обговорювати акт капітуляції з партнерами.

Водночас він зауважив, що є охочі, які намагатимуться примирити Україну та рф, однак час ще не настав для цього.

«Це не означає що немає охочих бути фасилітаторами і намагатися десь нас примирити – це нормально, але ще час не настав», – підкреслив міністр.

Читайте також: Україна є щитом, який боронить європейську цивілізацію - Резніков

Як повідомлялося, міністр оборони Італії Гвідо Крозетто вважає, що потрібно посадити Україну та рф за стіл переговорів, а Китай міг би бути посередником.

Крім того, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва запропонував Україні поступитися Кримом, щоб припинити війну. У МЗС України відповіли, що Україна не торгує своїми територіями і не вбачає жодної причини поступатися хоча б сантиметром української землі.

Читайте також: Це марафон, а не спринт - Резніков про можливі терміни закінчення війни

Президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що початок дипломатичного формату і фіксація закінчення розв’язаної росією війни проти України за великим столом у присутності «порядних» держав може бути лише в тому разі, якщо росія без бою виведе свої війська з України.