Зараз неможливо повернутися до повної відкритості у роботі ВР із міркувань безпеки - Cтефанчук

Зараз неможливо повернутися до абсолютної відкритості у діяльності Верховної Ради з безпекових міркувань.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук заявив в інтерв’ю Укрінформу.

Він зауважив, що нині парламент захищений так само, як і до повномасштабного російського вторгнення, за винятком дещо обмеженої інформаційної кампанії щодо її діяльності. На переконання Стефанчука, у період воєнного стану це абсолютно виправдано, бо Верховна Рада – це єдиний законодавчий орган в Україні.

“Хочу наголосити, що зараз неможливо повернутися до абсолютної відкритості. У цьому питанні я посилаюсь на висновки, які щотижня отримую від спецслужб, – ВР залишається ціллю для агресора. Це один із центрів ухвалення рішень, тому існує велика небезпека ракетного удару”, - підкреслив спікер українського парламенту.

Водночас він запевнив, що щойно отримає від спецслужб інформацію про те, що Верховна Рада виключена з переліку цілей, по яких може здійснюватися потенційна атака, – її двері будуть відчинені для засобів масової інформації.

Читайте також: У Європарламенті налаштовані до кінця року почати переговори про вступ України в ЄС — Стефанчук

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення підхід до організації роботи парламенту з міркувань безпеки суттєво змінився. Зокрема, відсутня трансляція пленарного засідання в режимі онлайн, акредитовані журналісти та фотокореспонденти не мають доступу до будівлі парламенту, що ускладнює висвітлення діяльності законодавчого органу.