Україна зцементовує Євросоюз та увесь вільний світ боротьбою за свободу і мир — Президент

Україна зцементовує Європейський Союз та весь вільний світ боротьбою за свободу і мир.

На цьому Президент Володимир Зеленський наголосив під час виступу зі щорічним посланням до Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський зазначив, що цьогоріч Україна здобула статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Однак, на його переконання, досягнення держави не тільки в цьому.

"Це лише частина досягнення. Україна заслуговує на цей статус давно. Ми знаємо. Ще років 20 тому ми могли би там бути, мати цей статус. Зараз досягнення наше з вами значно більше. Україна зцементовує. Зцементовує Євросоюз і увесь вільний світ боротьбою за свободу і мир. Це – головний наш здобуток у зовнішній політиці за рік, що минає", – підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Президент: Понад 1800 населених пунктів уже вдалося звільнити від російських загарбників

Президент зауважив, що цьогоріч стало очевидним для всіх, що без України жодне обʼєднання в Європі не буде сильним. "І саме тому в усіх країнах Європейського Союзу впевнена більшість громадян підтримала Україну та ідею приєднання України до ЄС, і більшість бачить нас в Альянсі", – додав Зеленський.

Він зазначив, що настає час для початку переговорів щодо членства України в ЄС. Президент подякував українським воїнам, які відкрили таку можливість своєю боротьбою.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Фото: ОП