Рішення про «референдуми» означає остаточне визнання путіним поразки «спецоперації» - Клімкін

Рішення розіграти комедію у вигляді так званих «референдумів» означає остаточне визнання президентом рф володимиром путіним поразки «спеціальної військової операції».

Таку думку висунув колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Рішення розіграти комедію у вигляді так званих референдумів означає остаточне визнання путіним поразки «спеціальної військової операції». Але йому критично необхідно підвищити ставки саме зараз. Фарс з референдумами планувався пізніше, тепер кремль хоче його провести, не контролюючи території жодного з регіонів. Тобто це не фарс, а шизофренія слабкості», - зазначає дипломат.

Читайте також: МЗС про «референдуми» на захоплених територіях: вони не матимуть жодних юридичних наслідків

На переконання Клімкіна, путін хоче досягти дві цілі: перше - це перебити обурення своїх націоналістів та фашистів поразкою на Харківщині. «Вони почали його (путіна - ред.) вважати слабаком, а це початок кінця. Спроба терміново «продати» їм «Новоросію» - це порятунок режима і самого путіна», - зауважує ексміністр.

Друга ціль путіна, вважає Клімкін, - змусити Захід і насамперед США почати з ним говорити, адже всі натяки та звернення залишилися без відповіді, «кремль просто послали».

Читайте також: Кулеба: Ані фейкові «референдуми», ані гібридна «мобілізація» нічого не змінять

Дипломат додає, що тепер у москві погрожуватимуть мобілізацією, якої вже ніхто не боїться, і застосуванням ядерної зброї, яка є останньою "лякалкою" путіна, адже залякати зимою без газу теж вже нікого не вдасться, Європа вже вважає путіна людиною, якій ніколи не можна довіряти, і відповідно підготувалася шляхом закачування газу до сховищ.

«Час для Заходу і Китаю сідати разом і швидко думати, що робити з божевільнею під назвою росія. Те, що там відбувається, пігулками вже не лікується», - підсумовує Клімкін.

Як повідомлялося, російські ЗМІ пишуть, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести "референдуми про приєднання до росії".

Читайте також: «референдуми» на захоплених територіях будуть ефемерними, як і мета «спецоперації» рф - Стефанчук

"Референдуми про приєднання до росії" на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня", – пише «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

Раніше у вівторок спікер держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що держдума підтримає вступ "днр" і "лнр" до складу країни.

Оголошення "референдумів" відбувається на тлі контрнаступу української армії, який завершився звільненням захоплених російськими військами територій Харківської області.